Ekonomiadministratör sökes!

Om MEWAB
MEWAB är ett ledande företag inom cirkulär ekonomi med fokus på återanvändning och förädling av restprodukter fördelat på affärsområdena Lantbruk, Deponi samt Återvinning. Företaget har funnits sedan 1986 och har sitt huvudkontor i Karlstad. MEWAB ingår sedan 2021 i Biototalkoncernen och resan mot en integration mellan koncernens bolag är påbörjad.

Vill du arbeta i ett stabilt och expansivt företag där du ges möjlighet till ett utvecklande arbete med fokus på ekonomiadministration? Då kan detta vara jobbet för dig!

Om tjänsten
Som Ekonomiadministratör hos MEWAB arbetar du med att huvudsakligen hantera företagets kundfakturor och leverantörsfakturor. Du ingår i ett mindre team som hanterar området för ekonomi och administration och du rapporterar till CFO.
Du utgår från vårt kontor i Karlstad där du tillsammans med vår nuvarande ekonomiadministratör delar på arbetsuppgifterna inom såväl ekonomiadministration som övrig företagsadministration. Tjänsten som Ekonomiadministratör innebär ca 50% arbete med kund/leverantörsreskontra och annan förekommande ekonomiadministration och ca 50% innebär uppgifter av företagsadministrativ karaktär.
 
Dina viktigaste ansvarsområden innebär att du:

  • Ansvarar för kund- och leverantörsreskontra
  • Ansvarar för inläsning av kundinbetalningar, krav- och påminnelsehantering samt administration av leverantörsfakturor
  • Vid behov stöttar du också övriga bolag inom koncernen med leverantörsfakturor samt med underlag och sammanställningar inför/efter fakturering
  • Bidrar till att utveckla existerande rutiner inom ekonomiavdelningen
  • Handhar företagsadministrativa uppgifter, exempelvis beställning av förbrukningsmaterial, bokar resor/hotell, planerar företagsinterna möten/konferenser, posthantering

Du blir en viktig kugge när det gäller att vidareutveckla de interna ekonomi-/administrativa processerna i takt med att företaget växer.
 
Din profil
För att trivas med uppgifterna tror vi att du har en avslutad gymnasieutbildning med inriktning ekonomi, eller en YH-utbildning inom ekonomi eller administration. Vi tror att du har cirka 5 års arbetslivserfarenhet där du arbetat med kund/leverantörsreskontra. Har du också arbetat med annan typ av administrativa uppgifter är det meriterande. Vi tror att du självständigt kan hantera Excel på en avancerad nivå i syfte att kunna systematisera information. Du har goda kunskaper i övriga delar av Officepaketet och du har lätt för att ta dig an nya system. Ett plus är om du arbetat i något affärssystem samt om du har vana av att systematisera information och göra den lättillgänglig för andra. Dina kunskaper i svenska i tal och skrift är mycket goda och du behärskar engelska på en god nivå.
Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Då arbetet innebär många interna och externa kontaktytor är det viktigt att du har en god social kompetens och trivs i en servicefunktion. Du ser sällan problem i vardagen utan tar dig an ditt arbete med en positiv inställning och arbetar lösningsfokuserat. Du trivs att arbeta självständigt men har också en god samarbetsförmåga och arbetar effektivt ihop med andra.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett fritt arbete där du får arbeta självständigt, med stor möjlighet att påverka vägen mot målet. Du får ett gäng trevliga och nyfikna kollegor som också brinner för att tillsammans med dig, skapa långsiktigt hållbara lösningar inom den gröna näringen. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag där vi internt har en tät dialog för att gemensamt hitta vägen framåt. Vi stöttar varandra och värnar om trivsel och samarbete genom hela företaget. Självklart har vi kollektivavtal och vi erbjuder dig en trygg anställning i ett sunt bolag. Kom och bli en i gänget!

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten besvaras dessa av Leif Bernsmed, interim CFO, tfn. 072-576 76 18. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Elina Åsberg, HR-konsult, tfn 070-323 68 20. Rekryteringsprocessen sker med stöd av vår partner Paragera.
Varmt välkommen med din ansökan, snart som möjligt, men senast 2022-02-06. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan därav tillsättas innan sista ansökningsdatum.
I denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler, vilket gör att vi undanber oss kontakter av säljare i syfte att sälja annons- eller rekryteringstjänster.