Vi söker en Maskinförare 


Om oss
Mewab är ett ledande företag inom cirkulär ekonomi med fokus på återanvändning och förädling av restprodukter fördelat på affärsområdena Lantbruk, Deponi samt Återvinning. Företaget har funnit sedan 1986 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Läs mer om oss.
Vill du arbeta i ett spännande koncern som ligger i framkant inom kretslopp och cirkulär ekonomi, då kan detta vara jobbet för dig!

Om tjänsten
Arbetet som Maskinförare är hos oss förenat med ett ansvar för våra produktionsanläggningar av mesakalk: Aspa Bruk och tillhörande mellanlagringsenhet i Olshammar. Du kör hjullastare och grävmaskin samt är därtill behjälplig i arbetet under kalkspridningssäsong med maskinkörning.
Vi utför spridning på åkermark med fyra egna ekipage samt tar stöd av underentreprenörer under högsäsong, varpå denna logistik ska samordnas med Produktionschef Lantbruk och Logistikansvarig. Du rapporterar till Produktionschef Lantbruk.

Som Maskinförare är dina främsta arbetsuppgifter att:

  •  Delta i utförandet av det operativa produktionsarbetet såsom maskinkörning inkl. spridning av kalk på åkermark, siktning, sållning, provtagning och analyser av kalk
  •  Samordna och fördela uppgifter till övrig personal på plats, vilket sker i dialog med ansvarig Produktionschef Lantbruk.
  •  Upprätthålla goda kontakter med kunder och underentreprenörer
  •  Uppmärksamma och rapportera eventuella produktionsproblem samt föreslå produktivitetsförbättringar
  •  Tillse service och löpande underhåll på anläggningarna samt maskinpark
  •  Tillse efterlevnad av krav på anläggningarna avseende miljö, kvalitet och säkerhet
  •  Dokumentera och tillse rätt information i produktsäkerhetsdatablad, säkerhetsföreskrifter på anläggningen, mm.


Din profil
För att trivas hos oss behöver du tycka om att verka i ett företag i tillväxt där du får ta ansvar och driva utvecklingen av det dagliga arbetet på anläggningarna, i tät dialog med din närmsta chef.
Vi söker dig med cirka 5 års arbetslivserfarenhet från entreprenad-, lantbruks- eller pappersindustrin, där du troligtvis har arbetat som maskinförare, med transporter av virke, eller dylikt. Du har gymnasiekompetens och gärna med inriktning som maskinförare eller lantbruk. Du innehar gällande masinförarbevis för hjullastare och grävmaskin. Du har god erfarenhet av service, reparationer och/eller underhåll på maskiner. Har du erfarenhet av lantbruksentreprenad är det starkt meriterande för tjänsten. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Microsoft Officepaketet då viss dokumentation ingår i tjänsten.
Som person är du prestigelös och trivs att leda dig själv och att arbeta ensam, men har också vanan av att leda och samordna arbetet för ett mindre team. Du är social, har en positiv inställning och är duktig på att kommunicera.
Du verkar med utgångspunkt från Aspa Bruk och Olshammar, men förväntas också under spridningssäsong att kunna ställa upp och arbeta på andra orter i södra Sverige. Då resor förekommer, ibland med övernattningar, krävs B-körkort.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett fritt arbete där du får arbeta självständigt, med stor möjlighet att påverka vägen mot målet. Du får ett gäng trevliga och nyfikna kollegor som också brinner för att tillsammans med dig, skapa långsiktigt hållbara lösningar inom den gröna näringen. Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom hela koncernen, där vi internt har en tät dialog för att gemensamt hitta vägen framåt. Vi stöttar varandra i att hitta hållbara affärsupplägg och vi värnar mycket om trivsel och samarbete genom hela koncernen. Vi har kollektivavtal Maskinföraravtalet (Maskinentreprenörerna – SEKO) och följer branschstandard för lön och utveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid hos Mewab, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas initialt för anställningen.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten besvaras dessa av Ulf Johansson, Produktionschef Lantbruk, tfn. 070-666 27 12. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Elina Åsberg, HR-ansvarig, tfn 070-323 68 20. Rekryteringsprocessen sker med stöd av vår partner Paragera.
Varmt välkommen med din ansökan, så snart som möjligt, men senast 2022-11-13.
I denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler, vilket gör att vi undanber oss kontakter i syfte att sälja annons- eller rekryteringstjänster.