Vi söker en Produktchef för området kalk

Om Biototal och Mewab

Inom Biototal och Mewab arbetar vi för hållbara lösningar mellan stad och land med målsättningen att tillvarata alla resurser så de kommer till nytta i kretsloppet. Genom vårt arbete ser vi en tydlig förbättring när det kommer till ökad bördighet. Vår vision är att bidra till en bättre miljö, utveckla långsiktigt hållbara lösningar och samtidigt skapa ekonomiska värden för inblandade parter.

Just nu expanderar koncernen och vi söker därför en medarbetare som vill anta rollen som Produktchef för området kalk. Vill du arbeta i ett spännande företag som ligger i framkant gällande cirkulär ekonomi och där du får arbeta med att vidareutveckla och skapa nya affärer? Då kan detta vara jobbet för dig!

Om tjänsten

Tjänsten som Produktchef Kalk innebär framförallt att ansvara för att leda teamet inom kalk och att samordna teamets operativa arbete. Ditt ansvar innefattar även att utifrån strategisk plan för kalkförsäljningen, operativt fördela resurser inom teamet och tillse att ni gemensamt når uppsatta mål. Teamet för kalk består idag av ca fem medarbetare.

Då tjänsten är ny, innebär ditt arbete att du tillsammans med Säljchef och teamet vidareutvecklar mål- och strategiarbetet, arbetssätt och samarbeten såväl inom teamet, som med andra funktioner inom och utanför koncernen. Produktchef Kalk ansvarar för försäljning, kontakt med kunder och återförsäljare samt att driva marknads- och utvecklingsprojekt. Du kommer att ansvara för minst en av produktområdets nyckelkunder, utöver din samordnande funktion. Du deltar på olika lantbruksmässor, samordnar fältvandringar och tillser att produktområdet kalk marknadsförs och följs upp.

Som expert inom ditt produktområde bistår du även med stöd till både interna och externa parter. Du kommer inneha en beslutsfattande roll där du genomför förhandlingar och driver affärer till avslut som en del i ditt uppdrag. Rapportering sker till Försäljningschefen som du även har ett nära samarbete med gällande exempelvis budget, prissättning, prognos, försäljning och avtal.

Du utgår från vårt kontor i Karlstad eller från Vreta Kluster, strax utanför Linköping. Resor inom södra Sverige förekommer, ibland med övernattning. Tjänstebil ingår. Tjänsten är en tillsvidareanställning där provanställning kan komma att tillämpas initialt. Anställningen kommer att vara hos Mewab, men ditt arbete sker mot hela koncernen.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad agronom eller lantmästare. Du behöver ha minst fem års försäljningserfarenhet och en god affärsmässig förståelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning eller att du haft en likvärdig samordnande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av lantbruk och god kännedom om produktområdet kalk.

Du är en person som gillar att koordinera och leda, skapa struktur och att arbeta målinriktat. Du har god kommunikativ förmåga och är bra på att både skapa och utveckla relationer. Du finner det enkelt att arbeta både självständigt såväl som i grupp. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet och i att arbeta med olika system och digitala verktyg. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett fritt arbete där du får arbeta självständigt, med stor möjlighet att påverka vägen mot målet. Du får ett gäng trevliga och nyfikna kollegor som brinner för att ni tillsammans skapar långsiktigt hållbara lösningar inom den gröna näringen. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag där vi alltid stöttar varandra i att hitta hållbara affärsupplägg. Vi värnar om trivsel och samarbete genom hela organisationen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan  senast 17 februari.

I denna rekrytering samarbetar vi med Paragera.

Vid frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult .